سه شنبه, ۷ مرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-29
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 9638 |
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۹ | ارسال توسط :
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری مهر، موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ماه اجرایی شد و مطابق با آن ۸۷ درصد کالاها مشمول حذف تعرفه شدند و به نظر می‌رسد این سند‎ از مهم‌ترین موافقتنامه‌های تجاری ایران است که بیشترین اثرگذاری بر تجارت را می‌توان از آن انتظار داشت. دبیرخانه موافقتنامه تجارت […]

به گزارش خبرگزاری مهر، موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ماه اجرایی شد و مطابق با آن ۸۷ درصد کالاها مشمول حذف تعرفه شدند و به نظر می‌رسد این سند‎ از مهم‌ترین موافقتنامه‌های تجاری ایران است که بیشترین اثرگذاری بر تجارت را می‌توان از آن انتظار داشت.

دبیرخانه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا اهم اقدامات صورت گرفته در چارچوب اجرای موافقتنامه ذکر شده را ارائه داد که به شرح زیر است.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا بالغ بر ۳۱۱ میلیارد و ۲ میلیون دلار در سال ۲۰۲۴ از جهان واردات داشته است. مقایسه توانمندی‌های صادراتی فعلی ایران در بازار آن اتحادیه بیانگر وجود حداقل ۱۲ میلیارد دلار پتانسیل صادراتی ایران به آن اتحادیه است که ظرفیت بسیار بزرگی برای تقاضای کالاهای تولیدی ایران محسوب می‌شود. با توجه به حذف تعرفه ۸۷ درصد کالاها پیش بینی می‌شود کالاهای ایرانی از قدرت رقابتی بسیار بالاتری نسبت به کالاهای خارجی مشابه در بازارهای کشورهای هدف برخوردار شده و به توسعه صادرات ایران کمک قابل توجهی کند.

در حالی که با تلاش‌های سال‌های اخیر سهم ایران در بازار آن اتحادیه رو به رشد بوده ولی تا رسیدن به سهم قابل قبول فاصله زیادی است؛ ضمن اینکه با ایجاد تجارت و افزایش تولید صادرات محور به آن اتحادیه پیش بینی رقم‌های بالاتر صادراتی را نیز می‌توان داشت. این امر مستلزم ایجاد زیرساخت‌های حمل‌و نقل مناسب، آگاهی بخشی به تجار برای استفاده از مزایای این موافقتنامه و همچنین تولید کالاهای باکیفیت و مطابق سلیقه بازارهای هدف و بازاریابی مناسب نیز است. نقش بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی و صنایع تولیدی در استفاده از بستر و شرایطی که دولت (سازمان توسعه تجارت) فراهم کرده است، اساسی خواهد بود.

در چارچوب موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا، کارگروه‌های متعددی در زمینه تسهیل تجارت فیمابین تشکیل و به زودی جلسات آن با اتحادیه اقتصادی اوراسیا آغاز می‌شود. این کارگروه‌ها در حوزه‌های تجارت کالا، همکاری‌های بخشی، استانداردها، اقدامات بهداشتی و قرنطینه، همکاری‌های گمرکی و حمل و نقل و ترانزیت و… است.

همچنین جهت توسعه همکاری‌های فیمابین، طرفین در سطح کارشناسی در حال تدوین یک نقشه راه هستند تا در اولین جلسه کمیته مشترک ایران و اوراسیا که به زودی برگزار خواهد شد این نقشه راه همکاری فیمابین به امضا برسد.

اهم اقدامات صورت گرفته در چارچوب اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا به این شرح است:

– تشکیل دبیرخانه موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا در سازمان توسعه تجارت ایران جهت ارتباط با کمیسیون اقتصادی اوراسیا و پیگیری امور مربوط به اجرای موافقتنامه تجارت آزاد و همکاری با آن اتحادیه

– تشکیل کارگروه‌های تخصصی مربوط به موافقتنامه در سطح ملی با حضور نمایندگان کلیه دستگاه‌های اجرایی ذیربط در حوزه‌های تسهیل تجارت و همکاری گمرکی، اقدامات فنی (استانداردها)، اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی، قواعد مبدا، حمل و نقل

– تدارک برگزاری سمینارهای آموزشی و اطلاع رسانی به بخش‌های دولتی و خصوصی در سطح تمامی استان‌های کشور توسط سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری اتاق‌های بازرگانی استان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذیربط، (۱۰ همایش استانی و ۵ جلسه و همایش آموزشی در دستگاه‌های اجرایی طی دو ماه اردیبهشت و خرداد سال جاری)

– پیگیری مشکلات تجار در زمینه بهره‌مندی از مزایای موافقتنامه

– تبادل اطلاعات تجاری با طرف اوراسیایی در جهت تسهیل تجارت و شفافیت در زمینه قوانین و مقررات حوزه تجارت

رصد دوره‌ای آمارهای صادرات و واردات ایران و اوراسیا در چارچوب موافقتنامه فیمابین به منظور ارزیابی عملکرد موافقتنامه

– نظارت بر حسن اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا توسط دستگاه‌های اجرایی و مراجع ذیربط کشورمان و برگزاری جلسات هماهنگی بین دستگاهی

شایان ذکر است، در حال حاضر اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور در حال صدور گواهی‌های مبدا مرتبط به موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا با عنوان CT-3 هستند و صادرکنندگان با مراجعه به اتاق‌های بازرگانی و همچنین سایت مربوط به صدور گواهی مبدا می‌توانند اطلاعات لازم را در این خصوص کسب کنند تا در صادرات کالاهای ایرانی از مزایای موافقتنامه در گمرکات طرف‌های اوراسیا برخوردار شوند. از سوی دیگر، گمرکات کشور نیز با توجه به ابلاغیه‌های صادر شده مطابق موافقتنامه، امور مربوط به تسهیل تجارت ایران و اوراسیا و رفتار ترجیحی برای کالاهای اوراسیایی را به اجرا گذاشتند.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 9638 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!