به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور امروز (سهشنبه، ۳۱ تیر) در آئین آغاز عملیات اجرایی آزادراه پردیس – هراز، با اشاره به استمرار فعالیت پروژههای عمرانی کشور در شرایط جنگی اخیر، اظهار کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه، حتی یک روز هم هیچیک از کارگاههای شرکت ساخت تعطیل نشدند. در سایر حوزههای وزارت راه و شهرسازی نیز شرایط به همین منوال بود.
وی گفت: این استمرار فعالیتها نشان میدهد که دولت مصمم است توسعه زیرساختهای حمل و نقل کشور را، با محوریت و پیگیریهای وزیر راه و شهرسازی، پیش ببرد. با وجود شرایط جنگی، تاکنون با پیگیریهای ایشان، بالغ بر ۲,۳۵۰ میلیارد تومان منابع نقدی، ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق و حدود ۸,۵۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت جذب شده که حتی در مقایسه با سالهای عادی نیز، تخصیص منابع بهتری داشتهایم.
بازوند بیان کرد: در سال جاری بنا داریم عملیات اجرایی ۷ پروژه آزادراهی را با مشارکت بخش خصوصی آغاز کنیم که احتمال دارد به ۸ پروژه نیز افزایش یابد. پروژه آزادراه پردیس – هزار، سومین پروژهای است که در سال جاری با مشارکت بخش خصوصی کلید خورده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور گفت: این هفت پروژه مجموعاً ۳۵۹ کیلومتر طول دارند و میزان سرمایهگذاری آنها حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده که ۵۷ هزار میلیارد تومان آن توسط بخش خصوصی تأمین خواهد شد. این میزان مشارکت دقیقاً در راستای تحقق شعار سال است که مقام معظم رهبری آن را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری فرمودهاند.
وی افزود: از این رقم، تاکنون ۲۱ هزار میلیارد تومان در ۳ پروژه محقق شده است که شامل پروژههای ارومیه – تبریز، اراک – شازند – خرمآباد و محور پردیس – هراز میشود، عملیات اجرایی این سه پروژه نیز آغاز شده است.
بازوند با اشاره به برنامهریزی برای ادامه مسیر سرمایهگذاری خصوصی در آزادراهها گفت: تا پایان سال، ۴ پروژه دیگر نیز با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهند شد، هرچند چالشهایی نیز در مسیر آنها وجود دارد، اما این مسیر با تلاش ادامه خواهد یافت.
وی اظهار کرد: برای امسال در حوزه آزادراهها، برنامهریزی برای افتتاح حدود ۱۵۰ کیلومتر مسیر صورت گرفته که پیشبینی میکنیم در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ مراسم افتتاح آنها برگزار شود.
بازوند با اشاره به آزادراه پردیس – هراز تصریح کرد: این پروژه، ادامه آزادراه تهران – پردیس است و بخش شمال شرقی رودهن و بومهن را پوشش میدهد. در شرایط فعلی، ترافیک از جنوب شهر عبور کرده و وارد دماوند میشود که مشکلات زیادی را به همراه دارد. با احداث این مسیر، گره بزرگی از ترافیک شرق تهران باز خواهد شد و مسیرهای منتهی به شمال کشور تسهیل میشوند.
وی با اشاره به برنامه زمانبندی پروژه گفت: اگرچه در قرارداد اولیه مدت زمان اجرای پروژه ۴ سال تعیین شده، اما با هماهنگی صورتگرفته، جمعبندی بر آن است که این پروژه ظرف ۳ سال به بهرهبرداری برسد.