شنبه, ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-19
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 8842 |
تاریخ انتشار : ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰ | ارسال توسط :
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آقاجانلو، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست بررسی تأثیر تحولات مالی جهانی بر اقتصاد ایران با تأکید بر لزوم برقراری ثبات در تولید، صادرات را اولویت دوم این حوزه دانست و گفت: هدف اصلی ما، ایجاد شرایط پایدار تولید و سپس تسهیل در صادرات برای کمک به ارزآوری […]

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آقاجانلو، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست بررسی تأثیر تحولات مالی جهانی بر اقتصاد ایران با تأکید بر لزوم برقراری ثبات در تولید، صادرات را اولویت دوم این حوزه دانست و گفت: هدف اصلی ما، ایجاد شرایط پایدار تولید و سپس تسهیل در صادرات برای کمک به ارزآوری کشور است.

وی از ضرورت تشکیل کارگروهی برای شناسایی گلوگاه‌های تولید و صادرات سخن گفت و افزود: این کارگروه باید با حضور مسئولان تصمیم‌گیر تشکیل و راهکارهای پیشنهادی برای عبور از چالش‌های موجود نهایی شود.

آقاجانلو خاطرنشان کرد: پیشنهادهای ارائه‌شده جمع‌بندی خواهد شد تا با حمایت وزارت صمت و دولت، موانع موجود در مسیر تولید و صادرات کاهش یابد.

وی همچنین به ظرفیت‌های ایمیدرو در مناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس و پارسیان اشاره کرد و گفت: این مناطق می‌توانند در توسعه صادرات و تأمین ارز نقش‌آفرینی جدی داشته باشند.

معاون وزیر صمت یادآور شد: ایمیدرو پیش‌تر نیز با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، مدل‌هایی برای توسعه صادرات تدوین کرده بود که اکنون باید با قدرت بیشتری اجرا شوند.

در ادامه نشست، مهدی کرباسیان، رئیس پیشین ایمیدرو، خواستار تصمیم‌گیری‌های جسورانه در حمایت از صادرات شد و گفت: باید به‌جای انتظار برای گشایش‌های خارجی، راهکارهای داخلی برای رفع موانع صادرات تدوین شود.

سمیه خلوصی، معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو، صادرات را مهم‌ترین دغدغه امروز صنایع معدنی خواند و گفت: کاهش انگیزه شرکت‌های صادراتی نگران‌کننده است، با این حال بنگاه‌های بزرگ تاکنون ۸۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانده‌اند.

در این نشست، حسین باستان‌زاد، پژوهشگر پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، با ارائه گزارشی تحلیلی از تأثیر نوسانات مالی جهانی، یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی کشور در ۱۴ سال اخیر را از دست رفتن منابع مالی خارجی و فشار بر ظرفیت‌های تولید دانست.

او با اشاره به آثار مخرب جنگ تحمیلی و تحریم‌ها بر اقتصاد ایران، خاطرنشان کرد: تحریم‌های دهه ۸۰ منجر به از بین رفتن ۲۱۶ میلیارد دلار سرمایه شد که معادل اقتصاد چندین کشور آسیای میانه است.

وی با بیان اینکه اگر تحریم‌ها اعمال نمی‌شد، اقتصاد ایران می‌توانست تا ۶۰ درصد بزرگ‌تر از وضع فعلی باشد، از کاهش سهم سرمایه‌گذاری به تولید، خروج سرمایه از کشور و افزایش هزینه‌های تبدیل ارز به‌عنوان چالش‌های عمده نام برد و تأکید کرد که افت قیمت جهانی محصولات معدنی، به‌جز گاز طبیعی، بر درآمد صادراتی ایران تأثیر منفی گذاشته است.

باستان‌زاد به تراز مثبت تجارت بخش معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و خواستار بازنگری در برنامه‌های توسعه‌ای این بخش شد.

به گفته وی، پروژه‌هایی که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، باید در اولویت تخصیص ارز قرار گیرند.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 8842 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!