پنجشنبه, ۲۶ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-17
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 8662 |
تاریخ انتشار : ۲۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷ | ارسال توسط :
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمدرضا رحمانی، روز پنج شنبه، در حاشیه آغاز عملیات اجرایی فاز جدید آزادراه خرم‌آباد – اراک، با تأکید بر چالش‌های موجود در پروژه‌های آزادراهی گفت: چرا پروژه‌های آزادراهی با تأخیرهای بیشتری نسبت به پروژه‌های ریلی مواجه هستند؟ شاید پاسخ آن در خلأهای قانونی و عدم حمایت از بخش خصوصی نهفته […]

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمدرضا رحمانی، روز پنج شنبه، در حاشیه آغاز عملیات اجرایی فاز جدید آزادراه خرم‌آباد – اراک، با تأکید بر چالش‌های موجود در پروژه‌های آزادراهی گفت: چرا پروژه‌های آزادراهی با تأخیرهای بیشتری نسبت به پروژه‌های ریلی مواجه هستند؟ شاید پاسخ آن در خلأهای قانونی و عدم حمایت از بخش خصوصی نهفته باشد. امروز هزینه اجرای پروژه‌های آزادراهی چند برابر گذشته شده و این نتیجه بی‌توجهی به حمایت در زمان مناسب است.

وی افزود: قراردادهایی که برای برخی پروژه‌ها منعقد شده‌اند، عملاً پشتیبانی مالی مؤثری برای ادامه پروژه‌ها در آن‌ها دیده نمی‌شود.

مشکلات جدی در قوانین مشارکت؛ بازنگری ضرورت دارد

رحمانی با اشاره به کاستی‌های موجود در نظام سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی اظهار داشت: بسیاری از قوانین مشارکت در حوزه آزادراهی، متناسب با واقعیات اقتصادی کشور نیستند. ما بخش‌هایی از دولت هستیم و براساس توصیه، درخواست یا دستور، اجرای پروژه‌هایی را برعهده می‌گیریم؛ اما این پروژه‌ها در قالب‌های فعلی اقتصادی، از منظر سرمایه‌گذاری توجیه‌پذیر نیستند.

وی با بیان اینکه ما بخشی از دولت هستیم، ادامه داد: نگاه ما به این پروژه‌ها بیشتر زیرساختی است تا اقتصادی. اما اگر می‌خواهیم سرمایه‌های کشور را به این حوزه جذب کنیم، باید موانع را برداریم و تسهیلات واقعی ایجاد کنیم.

درخواست برای توجه ویژه در برنامه هفتم توسعه

سردار رحمانی با ارائه تصویری از عملکرد ۲۰ ساله در حوزه حمل‌ونقل، تصریح کرد: در دو دهه اخیر، حوزه ریلی و راه‌آهن بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشته‌اند، اما پروژه‌های آزادراهی هنوز به ۳۵ درصد هم نرسیده‌اند. این در حالی است که بخش بزرگی از بار ترافیک کشور روی آزادراه‌ها انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: نمایندگان محترم مجلس باید به‌طور ویژه به این موضوع ورود کنند. برنامه هفتم توسعه نکات مثبتی دارد، اما اگر بتوانیم بار اجرای پروژه‌ها را از دوش دولت برداریم و زمینه مشارکت واقعی بخش خصوصی را فراهم کنیم، موفقیت بیشتری در جذب سرمایه خواهیم داشت.

چابهار؛ نمونه‌ای از اهمیت زیرساخت‌ها در شرایط بحرانی

مدیرعامل هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) همچنین با اشاره به تجربه دوران جنگ تحمیلی اخیر و نقش حیاتی زیرساخت‌ها گفت: در زمان جنگ تحمیلی، فرصت بازدید از بندر چابهار را داشتیم. نقشی که این بندر با دستور ورود فوری وزیر وقت در تخلیه کشتی‌ها و کالاهای اساسی ایفا می‌کرد، نشان‌دهنده اهمیت وجود آزادراه و ریل در چنین نقاط راهبردی بود.

او افزود: برای درک اهمیت زیرساخت‌های جاده‌ای، کافی بود نقش حیاتی بندر چابهار در تخلیه کشتی‌ها و تأمین کالاهای اساسی در روزهای جنگ تحمیلی را مشاهده کنیم. امروز هم زیرساخت‌های حمل‌ونقل اعم از آزادراه و ریل، شریان‌های حیاتی اقتصاد ملی‌اند.

در پایان، سردار رحمانی با تأکید بر لزوم کاهش بار دولت در پروژه‌های آزادراهی خاطرنشان کرد: با احترام، هرچه بتوانیم سهم تصدی گری دولت را در اجرا کمتر کنیم و زمینه جذب سرمایه‌گذاران داخلی را فراهم آوریم، قطعاً در توسعه آزادراه‌ها موفق‌تر خواهیم بود.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 8662 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!