شنبه, ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-19
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 8511 |
تاریخ انتشار : ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۷ | ارسال توسط :
7 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نقشه برداری کشور، معصومه آمیغ پی رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: براساس آخرین پردازش‌های انجام شده سازمان نقشه‌برداری کشور، مناطقی به وسعت تقریبی ۲۷۵۰ کیلومتر مربع درشهرستان‌های بوئین‌زهرا، البرز، آبیک و در […]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نقشه برداری کشور، معصومه آمیغ پی رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: براساس آخرین پردازش‌های انجام شده سازمان نقشه‌برداری کشور، مناطقی به وسعت تقریبی ۲۷۵۰ کیلومتر مربع درشهرستان‌های بوئین‌زهرا، البرز، آبیک و در نواحی شهری و اطراف قزوین، عصمت‌آباد، بوئین زهرا، ارداق، شال، دانسفهان، پل‌شاه عباسی، خاکعلی، شریفه، الوند، اقبالیه، محمودآباد نمونه، نرجه و تاکستان دچار فرونشست می‌باشند.

وی یادآورشد: متأسفانه بخشی از راه‌های اصلی، جاده‌های مواصلاتی و راه آهن، همچنین قسمتی از فرودگاه هواپیماهای سبک و نیز بناهای تاریخی قلعه پس پر، حیدرآباد و تپه درنا آباد و نیز خطوط انتقال نیرو از پهنه تحت تأثیر فرونشست عبور می‌کند.

آمیغ‌پی اظهار کرد: این درحالیست که بر اساس آخرین محاسبات، بیشینه نرخ فرونشست دشت قزوین از ۱۹ سانتی متر درسال در سال آبی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ به ۳۰ سانتی متر در سال در سال آبی شهریور ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ رسیده است و این افزایش نرخ ۱۱ سامتی متر درسال در دشت قزوین و در زمین‌های کشاورزی ارداق، اک، اسفرورین، بویین زهرا، شال، آبیک نشان دهنده فشار بر استخراج منابع آب زیر زمینی در استان به منظور مقاصد کشاورزی می‌باشد. روند افت آب زیر زمینی دشت قزوین نیز موید این مطلب است.

رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور گفت: دشت قزوین از نظر پیشینه تاریخی، محصولات کشاورزی و گونه‌های جانوری، اهمیت اقتصادی و تاریخی بسیار مهمی در میان دشت‌های ایران دارد. به گونه‌ای که بسیاری از باستان شناسان ایرانی بر این باورند تمدن کشاورزی از دشت قزوین آغاز و سپس به شرق و قلب فلات ایران گسترش یافته است.

وی تاکید کرد: لزوم توجه به بهره‌برداری پایدار از منابع آب زیر زمینی استان، امری ضروری به منظور حفظ منابع آب و خاک این خطه و تأمین امنیت آبی غذایی و توسعه استان است.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 8511 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!