جمعه, ۲۷ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-18
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 7931 |
تاریخ انتشار : ۱۸ تیر ۱۴۰۴ - ۹:۲۷ | ارسال توسط :
5 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

امیررضا سروش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش اخیر شاخص‌ها، افزایش بی‌سابقه ریسک‌های روانی و تشدید فضای نااطمینانی در بازار است. بعد از بحران جنگ، فعالان اقتصادی به شدت روی سنجش ریسک‌های جدید، از نوسانات ارزی و محدودیت‌های صادراتی تا آثار سیاست‌های اقتصادی دولت، حساس‌تر شده‌اند. وی افزود: در چنین […]

امیررضا سروش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش اخیر شاخص‌ها، افزایش بی‌سابقه ریسک‌های روانی و تشدید فضای نااطمینانی در بازار است. بعد از بحران جنگ، فعالان اقتصادی به شدت روی سنجش ریسک‌های جدید، از نوسانات ارزی و محدودیت‌های صادراتی تا آثار سیاست‌های اقتصادی دولت، حساس‌تر شده‌اند.

وی افزود: در چنین فضایی، سرمایه‌گذاران به‌جای تحلیل‌های بنیادی، بیش‌تر تحت تأثیر فضای هیجانی قرار گرفته و خروج نقدینگی و فروش گسترده سهام را رقم زده‌اند. این روند طبیعی است اما اگر به‌موقع مدیریت نشود، می‌تواند اعتماد عمومی را به شدت تضعیف کند.

او تاکید کرد: متأسفانه طی هفته‌های گذشته، شایعات پیرامون آثار مخرب جنگ، و کمبود اطلاع‌رسانی شفاف از سوی مسئولان، نااطمینانی را در بازار عمیق‌تر کرد. سیاست‌گذار بایستی هرچه زودتر روایت واحد و دقیق خود را از برنامه‌های حمایتی و سیاست‌های آتی در اختیار عموم قرار دهد.

سروش خاطرنشان کرد: در سطح عملیاتی، راهکارهایی مانند ارائه بسته‌های حمایتی هدفمند، حمایت صریح و شفاف از صنایع صادرات‌محور، تسهیل تأمین مالی شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه و گسترش نقش صندوق‌های تثبیت و بازارگردان‌ها می‌تواند به کاهش فشار فروش منجر شود. همچنین، اصلاح برخی مقررات محدودکننده و انتشار منظم گزارش‌های عملکرد شرکت‌ها، افق روشن‌تری در مقابل سرمایه‌گذاران ترسیم می‌کند.

وی ادامه داد: این روزها نقشه حرکت نقدینگی بیش از هر زمان دیگری وابسته به پیام‌های قاطع و مؤثر سیاست‌گذار است. اگر تیم اقتصادی دولت با تدوین و اعلام فهرستی از سیاست‌های حمایتی و ثبات‌بخش، انتظارات را مدیریت کند، روند خروج سرمایه‌ها متوقف خواهد شد.

این اقتصاددان با تاکید بر نقش وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت بیان کرد: موفقیت مدیریت بازار سرمایه در بزنگاه‌های تاریخی مشابه، همواره نیازمند عزم و هماهنگی تیم اقتصادی است. تجربه و رویکرد نسبتاً سنجیده وزیر اقتصاد و همکارانش در هفته‌های اخیر، می‌تواند زمینه‌ساز احیای اعتماد در بازار باشد مشروط بر اینکه این اقدامات استمرار و عمق پیدا کند و فقط به مسکن‌های مقطعی اکتفا نشود.

سروش تصریح کرد: در کنار اقدامات کوتاه‌مدت، باید به دنبال اصلاحات ساختاری نیز بود؛ از جمله روان‌سازی ورود و خروج نقدینگی، بهبود زیرساخت‌های اطلاعاتی، حمایت از صندوق‌های سرمایه‌گذاری و ایجاد ثبات در سیاست‌های ارزی تا بازار بتواند نفس بگیرد.

او با اشاره به رفتار سهامداران گفت: توصیه جدی به فعالان بازار این است که از تصمیمات شتاب‌زده بپرهیزند و تحلیل بنیادی شرکت‌ها، به‌ویژه در بخش‌های صادرات‌محور و صنایع با توان تعدیل هزینه، را معیار اصلی خود قرار دهند. بازار سرمایه بارها نشان داده در شرایط بحرانی، فرصت‌های بلندمدت خوبی خلق می‌کند. اما این فرصت‌ها نصیب کسانی می‌شود که با صبر و تحلیل پیش می‌روند، نه افراد هیجانی.

در پایان، سروش خاطرنشان کرد: بازار سرمایه ستون اقتصاد ملی محسوب می‌شود و حمایت همه‌جانبه، شفافیت و هماهنگی میان سیاست‌گذار، وزارت اقتصاد و سایر نهادها، تنها راه بازگرداندن اعتماد عمومی است. خوشبختانه نشانه‌هایی از اراده جدی دولت برای عبور از تنگناهای اخیر دیده می‌شود و اگر این روند با عقلانیت و استمرار ادامه یابد، می‌توان انتظار داشت بورس تهران تا پایان سال به ثبات نسبی و حتی واکنش‌های صعودی معنادار برسد.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 7931 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!