سه شنبه, ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-08
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 7873 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸ | ارسال توسط :
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش میانگین دمای کشور طی نیم‌قرن اخیر اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته، دمای میانگین ایران بین ۲ تا ۲.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته و در مناطق فلات مرکزی کشور این رقم حتی به ۳ […]

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش میانگین دمای کشور طی نیم‌قرن اخیر اظهار کرد: در ۵۰ سال گذشته، دمای میانگین ایران بین ۲ تا ۲.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته و در مناطق فلات مرکزی کشور این رقم حتی به ۳ درجه نیز رسیده است.

وی افزود: افزایش دما موجب تبخیر بیشتر، کاهش رطوبت جو و بالا رفتن نیاز آبی گیاهان شده است. طبق داده‌های علمی، هر یک درجه افزایش دما، ظرفیت تبخیر را حدود ۷ درصد افزایش می‌دهد. این در حالی است که کاهش بارش سالانه نیز مزید بر علت شده است. وظیفه خاطرنشان کرد: در دهه‌های گذشته، میانگین بارندگی سالانه کشور حدود ۲۵۵ میلی‌متر بود، اما اکنون این میزان به حدود ۲۰۰ میلی‌متر کاهش یافته است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی ادامه داد: پتانسیل تبخیر در کشور از حدود ۱۱۰۰ میلی‌متر در گذشته، به ۱۳۵۰ میلی‌متر افزایش یافته است. این به آن معناست که به‌طور متوسط، سالانه حدود ۲۵ سانتی‌متر آب بیشتری از سطح کشور تبخیر می‌شود. به گفته وی، این میزان تبخیر، فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد می‌کند، به‌ویژه در شرایطی که الگوهای بارشی نیز تغییر کرده‌اند و بارش‌ها به‌طور ناهمگون و نامنظم رخ می‌دهند.

وی با هشدار نسبت به سناریوهای بدبینانه تغییر اقلیم تأکید کرد: اگر وضعیت فعلی کنترل نشود و دما تا ۸ درجه افزایش یابد، بسیاری از کلان‌شهرهای حاشیه کویر مانند یزد، کرمان و اصفهان دیگر شرایط زیستی مطلوبی نخواهند داشت و عملاً غیرقابل‌سکونت خواهند شد.

وظیفه در پایان تصریح کرد: در گذشته، دمای تابستانی کشور از تیرماه آغاز می‌شد، اما اکنون شاهد آغاز گرمای تابستانی از اردیبهشت‌ماه هستیم که تا مهر ادامه می‌یابد. به‌عبارت دیگر، تابستان ایران عملاً به ۴ تا ۵ ماه افزایش یافته است. این روند نگران‌کننده، موجب شده است که فصل بهار، به‌عنوان دوره گذار از زمستان به تابستان، به‌طرز محسوسی کوتاه شود یا تقریباً از بین برود.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 7873 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!