سه شنبه, ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-01
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 7313 |
تاریخ انتشار : ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۹:۰۷ | ارسال توسط :
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

امیر نوروزی، تحلیلگر ارشد اقتصاد انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چرایی هدف‌گیری صنعت نفت و گاز ایران توسط رژیم صهیونیستی در دوازده روز نبرد اخیر می‌گوید: «دشمن خوب می‌داند که صنعت نفت و گاز، حیاتی‌ترین شریان اقتصاد ایران و ستون اصلی ثبات اجتماعی کشور است. اگر کوچک‌ترین اخلالی در تولید یا صادرات این […]

امیر نوروزی، تحلیلگر ارشد اقتصاد انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چرایی هدف‌گیری صنعت نفت و گاز ایران توسط رژیم صهیونیستی در دوازده روز نبرد اخیر می‌گوید: «دشمن خوب می‌داند که صنعت نفت و گاز، حیاتی‌ترین شریان اقتصاد ایران و ستون اصلی ثبات اجتماعی کشور است. اگر کوچک‌ترین اخلالی در تولید یا صادرات این بخش ایجاد شود، نه فقط درآمد ارزی دولت کاهش می‌یابد، بلکه امنیت انرژی کشور، اشتغال گسترده و حتی ثبات قیمت‌ها زیر سوال خواهد رفت.»

وی افزود: «در شرایطی که بیش از نیمی از درآمد دولت و صادرات غیرنفتی نیز به این صنعت وابسته است، دشمنان تلاش داشتند با ایجاد بی‌ثباتی در این حوزه، دولت ایران را با بحران مالی و کسری بودجه روبرو سازند. هدفی که رسیدن به آن می‌تواند فشار اجتماعی و روانی شدیدی ایجاد کند و حتی بر ثبات سیاسی تأثیرگذار باشد.»

نوروزی درباره تأثیرات اختلال در صنعت نفت و گاز بر سایر بخش‌های اقتصادی توضیح داد: «فلج شدن این صنعت به سرعت به نیروگاه‌ها، کارخانه‌های بزرگ، صنایع مادر، پتروشیمی‌ها، حمل‌ونقل و حتی کشاورزی تسری می‌یابد و ضربه دومینویی به تمامی آئینه‌های اقتصادی وارد می‌کند. تولید برق دچار اختلال می‌شود و قیمت کالاهای اساسی افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل، دشمن صهیونیستی تمرکز حملات خود را متوجه پالایشگاه‌ها، خطوط انتقال و مراکز راهبردی نفت و گاز ایران قرار داد.»

این کارشناس ادامه داد: «شاید در نگاه اول، جنگ مستقیم نظامی و نبرد سرباز با سرباز مهم‌ترین صحنه مبارزه تصور شود، اما در دنیای امروز، جنگ‌های اقتصادی و زیرساختی تأثیر ویران‌گری دارند. اسرائیل با هدف گرفتن قلب انرژی ایران امید داشت که با ایجاد تلاطم در بازار نفت و دلار، موج نارضایتی در جامعه شکل بگیرد و قدرت چانه‌زنی جمهوری اسلامی در عرصه دیپلماسی منطقه‌ای تضعیف شود.»

وی در تشریح نقشه شکست‌خورده دشمن گفت: «اینکه در طول این دوازده روز، صنعت نفت و گاز ایران با تدبیر، مدیریت بحران، فناوری بومی و ایثار شبانه‌روزی متخصصان، توانست بدون وقفه به تولید و صادرات ادامه دهد، پیروزی بزرگی برای اقتصاد کشور و پیام‌آور اعتماد برای بازارهای جهانی بود. امنیت انرژی و استمرار چرخه تولید برق و صنایع توسط نفت و گاز، عملاً اجازه شکل‌گیری هیچ بحرانی را نداد.»

نوروزی در پایان اظهار کرد: «درس این جنگ مشخص بود: کشورهایی که ستون اقتصادی خود را به‌شکل هوشمند و مقاوم می‌سازند، در برابر بزرگ‌ترین تهدیدات هم تاب‌آوری بالایی خواهند داشت. لازم است برای آینده، سرمایه‌گذاری در ایمنی و بومی‌سازی فناوری صنعت نفت و گاز همچنان با قدرت و جدیت ادامه یابد تا اقتصاد کشور همواره از این سپر استوار بهره‌مند باشد.»

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 7313 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!