سه شنبه, ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-01
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 6884 |
تاریخ انتشار : ۰۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰ | ارسال توسط :
6 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

امیدرضا روستاپور، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به طراحی و ساخت دستگاه برداشت گل محمدی در کشور به خبرنگار مهر، گفت: این دستگاه، موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع شده و تأییدیه علمی خود را از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی دریافت کرده است. وی با تأکید بر اهمیت […]

امیدرضا روستاپور، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به طراحی و ساخت دستگاه برداشت گل محمدی در کشور به خبرنگار مهر، گفت: این دستگاه، موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع شده و تأییدیه علمی خود را از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی دریافت کرده است.

وی با تأکید بر اهمیت گل محمدی در کشاورزی کشور تصریح کرد: گل محمدی از مهم‌ترین انواع گل‌های رز در دنیا بوده و در حال حاضر سطح زیر کشت آن در ایران حدود ۳۵ هزار هکتار است.

این پژوهشگر با بیان اینکه ایران بیش از ۷۰ درصد گل محمدی جهان را تولید می‌کند، عنوان کرد: با توجه به افزایش سطح زیرکشت و کوتاه بودن دوره برداشت گل محمدی که تنها ۲۵ روز است، همچنین کمبود نیروی کار در فصل برداشت و بالا بودن هزینه‌های کارگری، بهره‌برداران با مشکلات جدی مواجه هستند. بنابراین طراحی و ساخت دستگاهی برای تسریع در عملیات برداشت و کاهش نیروی انسانی و هزینه‌ها با حفظ کیفیت محصول ضروری بود.

روستاپور در ادامه توضیح داد: این دستگاه مکانیزه سبک بوده و قابلیت حمل آسان توسط یک نفر را دارد. هدف اصلی افزایش سرعت برداشت با کمترین هزینه و بیشترین بازدهی بوده است.

وی با اشاره به نتایج میدانی مقایسه روش مکانیزه با روش دستی اظهار کرد: در یک دوره ۲۵ روزه برداشت، با روش دستی ۵۲۰ کیلوگرم گل برداشت می‌شود، در حالی که با دستگاه، این میزان به بیش از ۹۰۰ کیلوگرم می‌رسد.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی هزینه برداشت دستی با احتساب دستمزد ۱۶۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم، حدود ۸۳ میلیون ریال در این دوره ۲۵ روزه برای یک کارگر می‌شود، در حالی که برداشت با دستگاه با احتساب حق‌الزحمه کاربر، سوخت و استهلاک، حدود ۷۷ میلیون ریال هزینه دارد.

وی تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد نسبت منفعت به هزینه در روش دستی ۴.۶۹ و در روش مکانیزه ۸.۳۴ است. این مقایسه حاکی از برتری اقتصادی چشمگیر برداشت مکانیزه است.

روستاپور در پایان تأکید کرد: استفاده از این دستگاه موجب کاهش ۵ میلیون و ۸۸۰ هزار ریالی در هزینه‌ها و افزایش ۲۵۵ میلیون ریالی در درآمد بهره‌برداران خواهد شد. این نوآوری گامی جدی در جهت مکانیزه‌سازی برداشت گل محمدی و کاهش وابستگی به نیروی انسانی در دوره‌های پرکار فصل گل‌دهی است.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6884 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!