چهارشنبه, ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-02
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 6504 |
تاریخ انتشار : ۰۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹ | ارسال توسط :
4 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری مهر، فریبرز عباسی، مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری با اشاره به نقش توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: نزدیک به ۳۰۰۰ پروژه سامانه نوین آبیاری طی ۴ سال گذشته تکمیل شد. وی با بیان اینکه تعداد پروژه‌های نیمه‌تمام سامانه‌های نوین آبیاری از حدود ۳ هزار و ۲۵۰، طی چهار سال […]

به گزارش خبرگزاری مهر، فریبرز عباسی، مشاور وزیر و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری با اشاره به نقش توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: نزدیک به ۳۰۰۰ پروژه سامانه نوین آبیاری طی ۴ سال گذشته تکمیل شد.

وی با بیان اینکه تعداد پروژه‌های نیمه‌تمام سامانه‌های نوین آبیاری از حدود ۳ هزار و ۲۵۰، طی چهار سال گذشته به کمتر از ۴۰۰ تقلیل یافته است، خاطرنشان کرد: این دستاورد با پیگیری‌های مستمر معاونت آب و خاک، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه، همکاری دستگاه‌های نظارتی و تلاش همکاران استانی محقق شده است.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری با اشاره با بالا بودن سطح پوشش و نیاز اعتباری برخی از پروژه‌های توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: زمان بیشتری برای تعیین تکلیف این پروژه‌ها نیاز است و در تلاش هستیم تأمین آنها از منابع مختلف شامل منابع دولتی، بخش خصوصی، خودیاری بهره‌برداران و منابع استانی انجام شود.

وی یادآور شد: در برنامه هفتم پیشرفت سالانه حدود ۳۵۰ هزار هکتار اجرای سامانه‌های نوین آبیاری هدف‌گذاری شده است که از لحاظ فیزیکی بر اساس برآوردها و زیرساخت‌های ایجاد شده در کشور طی ۳۰ سال گذشته در این زمینه، اعم از توانمند سازی مشاوران، پیمانکاران و تولیدکنندگان داخلی ظرفیت توسعه این سامانه‌ها در کشور در حدود ۴۰۰ هزار هکتار در سال بوده، و شاید تنها محدودیت ما منابع مالی است.

عباسی با اشاره به افزایش اعتبارات توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در سال اول اجرای برنامه هفتم، توضیح داد: این اعتبارات از محل منابع عمومی افزایش ۲۰ درصدی داشته و اعتبارات مربوط به صندوق توسعه ملی مجدداً در قانون بودجه ۱۴۰۴ فعال شده و بیش از ۵ همت اعتبار بعد از چند سال وقفه، مجدداً احیا شد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی اعتبارات توسعه روش‌های آبیاری زیرسطحی در قانون بودجه را خوب توصیف کرد و گفت: اگر این اعتبارات تخصیص پیدا کند بخش قابل توجهی از طرح‌های تکلیف شده در برنامه هفتم پیشرفت محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار موجود در حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در کشور محقق شده است، تاکید کرد: اثر بخشی این طرح‌ها به طور مرتب رصد شده و به جرأت می‌توان گفت بخش مهمی از امنیت غذایی حال حاضر کشور، مرهون این توسعه است.

عباسی ادامه داد: این سامانه‌ها به حدی مؤثر بوده‌اند که از سطح تجهیز شده، نزدیک به ۵۵۰ هزار هکتار توسط خود بهره‌بردار با منابع مالی شخصی و بدون دریافت ریالی کمک دولتی توسعه یافته است.

وی تاکید کرد: این نشان از دوره بازگشت سرمایه کوتاه سرمایه‌گذاری در توسعه سامانه‌های نوین آبیاری به دلیل افزایش بهره‌وری و ارتقا اثربخشی، و نیز کاهش مصرف آب دارد که باعث‌شده بهره بردار در انتظار یارانه دولتی ماندن را به صلاح ندانسته و اراضی آبی خود را به این سامانه‌ها تجهیز کند.

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6504 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!