به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، عبدالناصر همتی در مراسم افتتاح معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالا با ابزار امیدواری به تحولات بیشتر در این بورس، گفت: استفاده از ابزارهای مالی جدید میتواند به بازگرداندن تعادل به بازار سرمایه و تقویت نقش آن در تأمین مالی اقتصاد کمک شایانی کند. وی […]
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
عبدالناصر همتی در مراسم افتتاح معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالا با ابزار امیدواری به تحولات بیشتر در این بورس، گفت: استفاده از ابزارهای مالی جدید میتواند به بازگرداندن تعادل به بازار سرمایه و تقویت نقش آن در تأمین مالی اقتصاد کمک شایانی کند.
وی افزود: در ماههای اخیر بازار سرمایه جان تازهای گرفته و اعتماد به تدریج برمی گردد. امید می رود با ایجاد ثبات اقتصادی شاهد رونق این گونه بازارها خواهیم بود.
این مقام مسئول ادامه داد: نباید تنها به بانکها و پول پرقدرت در تامین مالی متکی بود. زیرا این شیوه تامین مالی به دلیل اثرات تورمی اثرات مثبت تامین مالی را تحت شعاع قرار میدهد. در مقابل با توسعه ابزارهای مالی و تکامل این حوزه، میتوان به عمق بیشتر بازارها و شیوه موثرتر تامین مالی دست یافت.
همتی انتشار گواهیهای مرتبط با داراییها را موجب کاهش ریسک برای تولیدکنندگان و معاملهگران دانست و گفت: یکی از بزرگترین چالش ها در دوره حضور در بانک مرکزی، نحوه فروش طلای معدنداران بود اما امروز با تسهیل قوانین و ساز و کار بورس کالا، امکان تأمین مالی برای تولیدکنندگان طلا، نقره، مس و سایر محصولات پتروشیمی فراهم شده است.
به گفته وی، قانونی که مجلس در این زمینه تصویب کرد، گامی بزرگ در جهت تأمین مالی غیرتورمی است. این اقدام با کاهش آثار منفی خلق نقدینگی، تأمین مالی پایدار و با پشتوانهای برای اقتصاد فراهم میکند. محصولاتی مانند طلا و نقره با مازاد تولید مواجهند و به عنوان ابزاری برای حفظ ارزش داراییهای مردمی که در معرض نوسانات بازار هستند، نقشآفرینی می کنند.
وزیر اقتصاد با اشاره به از دست دادن جذابیت بیمه های عمر، بیمه های بازنشستگی متصل به دارایی ها راهکاری دانست که با تورم رشد می کنند و برای دوره کوتاه مدت یا مستمری بازنشستگی مطلوب است. اوراق سلف ارزی نیز مهم بوده که با هماهنگی بانک مرکزی امید است اجرایی شود.
همتی اضافه کرد: طبق برآوردها ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی مردم در خانه ها است که اوراق سلف ارزی آن را پوشش می دهد و می توانند ضمن مشارکت در تامین مالی ها ارز را پس بگیرند.
وی گفت: مبارزه با رانت سخت اما در ابعاد کشور ریشه دوانده است. باید جلوی قیمت گذاری دستوری گرفته شود. امید می رود روزهای خوش در بازار سرمایه، بورس کالا و دیگر بازارهای مالی مشاهده شود.
انتهای پیام