به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی بیت اللهی مدیر بخش مرکز زلزلهشناسی راه و شهرسازی در خصوص گسترش فرونشست اصفهان به انتخاب، گفت: این فرونشست ها از سال ۱۳۹۷ با جریان قطع دائمی زاینده رود، کشاورزی، چاه، روشهای آبیاری قدیمی و کشتهای آب تشدید شد. در نتیجه هر سال به طور متوسط یک متر از سطح آب زیرزمینی در اصفهان کم […]
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
علی بیت اللهی مدیر بخش مرکز زلزلهشناسی راه و شهرسازی در خصوص گسترش فرونشست اصفهان به انتخاب، گفت: این فرونشست ها از سال ۱۳۹۷ با جریان قطع دائمی زاینده رود، کشاورزی، چاه، روشهای آبیاری قدیمی و کشتهای آب تشدید شد. در نتیجه هر سال به طور متوسط یک متر از سطح آب زیرزمینی در اصفهان کم میشود.
وی افزود: بیشترین فرونشست در اصفهان ۱۵ سانتیمتر در سال است که نزدیک به ۳۸۵ مرکز آموزشی از جمله مدارس، دانشگاه و مؤسسات آموزشی را در پهنهی فرونشست قرار داد. ۲۸۰ مسجد برخی با قدمت تاریخی و میدان نقش جهان با وقوع این پدیده در چندی از اضلاع آن، ترکها و شکافهای متعددی پیدا شد.
بیت اللهی ادامه داد: ۱۱ استان بیش از ۱۰ سانتیمتر فرونشست در سال دارند که این اعداد از نظر مهندسی بسیار خطرناک است. این رویداد طی ۵ الی ۱۰ سال آینده به یک بحران فراگیر تبدیل می شود که برای جلوگیری از آن دیر است. در نهایت این فرونشست ها در تمام استان ها به جز گیلان رخ داده و هرچه زودتر دولت چهاردهم باید برای رفع این معضل چاره اندیشی کند.
انتهای پیام