یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-29
کپی تریدینگ
تبلیغات
کد خبر: 4600 |
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵ | ارسال توسط :
11 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، توسعه یکپارچه از موضوعات مهم برنامه‌ریزی منطقه‌ای و از پیش‌نیازهای مهم توسعه پایدار انسانی محسوب می‌شود که بر توازن شرایط زندگی و جنبه‌های مختلف توسعه برای تمامی مردم تاکید می‌کند. در این راستا برای توسعه متعادل مناطق باید وضع موجود مناطق مختلف از نظر سطح توسعه بررسی و تحلیل […]

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
توسعه یکپارچه از موضوعات مهم برنامه‌ریزی منطقه‌ای و از پیش‌نیازهای مهم توسعه پایدار انسانی محسوب می‌شود که بر توازن شرایط زندگی و جنبه‌های مختلف توسعه برای تمامی مردم تاکید می‌کند. در این راستا برای توسعه متعادل مناطق باید وضع موجود مناطق مختلف از نظر سطح توسعه بررسی و تحلیل شود.

بر اساس این گزارش با توجه به محدودیت‌های منابع در گام اول توسعه مناطق محروم مدنظر قرار می گیرد. بررسی و شناخت واقعی از وضع موجود و سطح برخورداری مناطق از اولویت‌های اساسی این بخش است.

رتبه‌بندی استان‌های محروم با توجه به سطح توسعه‌یافتگی صنعتی، معدنی و تجاری براساس شاخص‌های اشتغال بخش صنعت، معدن و تجارت استان (نفر)، تعداد بنگاه صنعتی و معدنی استان، سهم اشتغال صنعتی و معدنی استان از کل کشور (درصد)، سهم ارزش افزوده صنعتی و معدنی، سهم تعداد بنگاه صنعتی و معدنی استان از کل کشور (درصد)، تعداد بنگاه‌های راکد صنعتی و معدنی، تعداد شهرک و ناحیه صنعتی، جمعیت، نرخ بیکاری و نرخ مشارکت استان به شرح جدول یک است.

رتبه بندی 31 استان‌ طبق شاخص‌ های صنعتی، معدنی و تجاری

طبق وضعیت شاخص‌های صنعتی، معدنی و تجاری، استان‌ها را می توان به سه دسته محروم (نظیر کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و ..) کمتر برخودار (نظیر همدان، هرمزگان و کرمانشاه و …) و برخوردار (نظیر اصفهان، تهران و …) دسته بندی کرد.

برای دسته اول و البته دسته دوم لازم است طرح‌های کلان صنعتی، معدنی و تجاری در نظر گرفته شود. بطوری که سرمایه گذاری با محوریت سازمان ایمیدرو، سازمان ایدرون و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، برنامه ریزی و حمایت شود.

اهم چالش‌های مناطق محروم و کمتر برخوردار صنعتی، معدنی و تجاری شامل‌ گرایش کمتر به‌سرمایه‌گذاری صنعتی، ضعف زیرساخت‌های مواصلاتی، محدودیت انرژی، محدودیت خدمات پشتیبان تولید و تجارت، محدودیت نیروی انسانی ماهر و سنتی بودن بازارها، عدم ارتباطات زنجیره‌ای صنایع است.

همچنین اهم مزایا و ظرفیت های صنعتی، معدنی و تجاری مناطق محروم و کمتربرخوردار شامل وجود منابع معدنی، نزدیکی به بازار صادراتی کشورهای همسایه، امکان بهره‌مندی از مشوق‌های مالی و مالیاتی و دسترسی به زمین‌های مناسب برای توسعه فعالیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری است.

سیاست‌های پیشنهای برای توسعه صنعتی، معدنی و تجاری به تفکیک مناطق:

رتبه بندی 31 استان‌ طبق شاخص‌ های صنعتی، معدنی و تجاری

انتهای پیام

 

منبع خبر ( ) است و خبرخوان بورس تایمز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 4600 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09999600950  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرخوان بورس تایمز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرخوان بورس تایمز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!