به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت پالایشگاه تهران در خصوص تهیه صورتهای مالی نیمه نخست سال جاری، دست به شفاف سازی زد. بر اساس این گزارش، “شتران” در خصوص تهیه صورتهای مالی نیمه نخست سال، اعلام کرد: جهت تهیه صورتهای مالی ۶ ماه اول سال و پیش بینی سال جاری از دستورالعمل قیمت گذاری نفت خام […]
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت پالایشگاه تهران در خصوص تهیه صورتهای مالی نیمه نخست سال جاری، دست به شفاف سازی زد.
بر اساس این گزارش، “شتران” در خصوص تهیه صورتهای مالی نیمه نخست سال، اعلام کرد: جهت تهیه صورتهای مالی ۶ ماه اول سال و پیش بینی سال جاری از دستورالعمل قیمت گذاری نفت خام و فرآوردههای اصلی شرکتهای پالایش نفت سال ۱۴۰۲ و بر اساس نرخهای ماخذ فوب خلیج فارس گزارش شده در نشریههای بینالمللی سال جاری و فرمولهای دستورالعمل فوق استفاده شده است.
با توجه به عدم ارائه نرخهای جهانی شهریور ماه از سوی مراجع قیمت گذاری، نرخهای جهانی نفت خام و فرآوردههای اصلی این ماه بر اساس مفاد ذکر شده در بند یک محاسبه و از متوسط کرک اسپرد ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور برای پیش بینی ۶ ماه دوم سال استفاده شده است. متوسط ساده نرخ نفت خام در ۶ ماهه نخست سال برابر ۷۳.۲۳ دلار در هر بشکه و برای ۶ ماه پایانی برابر ۷۵ دلار در هر بشکه پیش بینی شده است.
همچنین با توجه به برنامه تغییرات اساسی واحد ایزومریزاسیون شرکت و به منظور تولید پایدار بنزین، مصرف مواد افزودنی به بنزین نیز در پیشبینیها لحاظ شده است.
نرخ تسعیر ارز بر اساس میانگین نرخ فروش حوالههای ارزی تعیین میشود. بر این اساس متوسط نرخ تسعیر ارز ۶ ماه نخست سال برابر ۴۲۹۸۵۸ ریال و برای ۶ ماه پایانی برابر ۵۰ هزار تومان لحاظ شده است. در تحلیل حساسیت نرخهای بالاتر و پایینتر لحاظ شده است.
گزارش اعلامیههای بستانکاری در خصوص تسعیر بدهکاران، درآمد بهره، کارمزد تبدیل ارز صادرات و … مربوط به سالهای ۹۳ تا ۱۴۰۰ از سوی شرکت ملی پالایش و بخش به مبلغ ۱.۳ هزار میلیارد تومان به شرکت ارسال و در حسابها لحاظ شده است.
با توجه به ابطال مصوبه هیات وزیران سال ۱۴۰۲ در خصوص نرخ گاز، آثار تعدیلی هزینه گاز مصرفی در سال گذشته بالغ بر ۹۱۱.۹ میلیارد تومان است که در دوره اجاره لحاظ و باعث کاهش هزینه سوخت مصرفی دوره شده است. جهت محاسبه عوارض سبز از نرخ متوسط ۰.۵ درصد علی الحساب استفاده شده است.
افزایش ۶۳ درصدی فروش و ۷۱ درصدی بهای تمام شده کالای فروش رفته نسبت به دوره مشابه سال قبل عمدتاً ناشی از برآیند افزایش ۴۶ درصدی متوسط نرخ تسعیر ارز، افزایش حدود ۰.۵ درصدی نرخهای جهانی به افزایش ۱۰ درصدی عملکرد پالایش نفت خام، کاهش ۲۸ درصدی کرک اسپرد جهانی پالایش نفت خام و همچنین تغییرات دستورالعمل قیمت گذاری سال ۱۴۰۲ آیین نامه اجرایی بند “و” تبصره یک ماده واحده قانون وجوه سال ۱۴۰۲ بود. به دلیل تاخیر در ابلاغ آیین نامه فوق در سال ۱۴۰۲ شناسایی درآمد فروش در شش ماه اول سال ۱۴۰۲ بر اساس فروش نیابتی و در ۶ ماهه اول سال جاری بر اساس فروش معادل تحویل است.
طبق بند ۲ و ۳ تصویبنامه هیات وزیران در دو تیر سال جاری با موضوع افزایش حجم بنزین تولیدی و تسویه مطالبات حسابرسی شده شرکتهای پالایش نفت از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی در حال پیگیری است.
بر اساس روال سنوات قبل امکان هرگونه تعدیل در نرخهای علی الحساب و قطعی و اعلامیههای دریافتی وجود دارد. در نتیجه نسبت به مبالغ برآورد شده عدم قطعیت وجود داشته و نتایج واقعی میتواند متفاوت از برآوردهای شرکت باشد.
انتهای پیام